Turisztikai pályázat

fejlesztés

 


 

SAJTÓKÖZLEMÉNY 

Megindult a kikötő fejlesztése Visegrádon

2011. június 15.

 

A Visegrád és Nagymaros közötti révátkelés üzemeltetésével foglalkozó Atlantis-Visegrád Club Kft. pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett, KMOP-3.1.1/F-11. kódszámú, Turisztikai szolgáltatások fejlesztése című konstrukcióra „Nemzetközi kikötő fejlesztése Visegrádon” címmel. Projektjük célja szállodahajók, illetve sport- és kedvtelési célú hajók fogadására alkalmas közforgalmú kikötő megvalósítása, mely beruházással Visegrád csatlakozhat a nemzetközi színvonalú, jelentős turistaforgalmat lebonyolítani képes dunai állomások sorához.

 

A tervezett beruházás a Dunakanyar és a Közép-magyarországi Régió turisztikai kínálatának bővüléséhez, a vízi turizmus fejlesztéséhez járul hozzá a kulturáltabb és modernebb kikötői- fogadási feltételek megteremtésével.

A projektgazda Atlantis-Visegrád Club Kft. a pályázat benyújtása után saját felelősségére megkezdte a beruházást, a kikötő létesítésével kapcsolatos előkészítő munkálatokat. A feltöltés helyreállítása folyamatban van, a kikötő tényleges kivitelezésének elindítására a pályázat pozitív elbírálása esetén várhatóan 2011. második felében kerül sor.

A projekt előrehaladásáról további információ a cég honlapján (www.atlantisclubkft.hu) található.

 


 

Készültség 2015. augusztus:

A Kikötő munkaterületének kialakítása megtörtént, ami magába foglalja, többek között  a lavirsík elkészítését, valamint a cölöp alapok fúrásának feltételeit.
A cölöpözés, valamint az alapozás kivitelezése befejeződött, ami lehetőséget biztosított a fejtömbök megépítéséhez.
A fejtömbök fontos statikai és mechanikai szerepük mellett, komoly védelmet biztosítanak a hordalék és a jég elleni küzdelemben.
A fejtömbökre kerülő falak, illetve pillérek jelenleg építés alatt állnak, ami várhatóan szeptember 15.-ére kerül befejezésre.

 

DSC_0399 DSC_0332 DSC_0346